IT TrendAlert: Krapteberoepen

De overheid biedt momenteel interessante ondersteuning bij het opleiden of omscholen van mensen naar ICT.

 

Overheid helpt met opleidingen voor krapteberoepen

 Een IT TrendAlert is een beschrijving van een ontwikkeling in de markt die gerelateerd is aan Informatie Technologie. Als de verandering een bedrijf raakt kunnen kansen of bedreigingen ontstaan. In beide gevallen moet een organisatie inspelen op de verandering om daar optimaal gebruik van te maken. Deze IT TrendAlert beschrijft de ontwikkeling, de mogelijkheden die ontstaan en doet een suggestie welke stappen moeten worden ondernomen om daar gebruik van te maken.Wij geven u suggesties. Wij adviseren u om zelf verder onderzoek te doen en eigen conclusies te trekken. Onder bronnen staan locaties waar u uw vervolgonderzoek kunt starten.

Samenvatting

Voorzie je groeiende behoefte aan ICT personeel? Bereid je dan tijdig voor, ga in gesprek over de mogelijkheden want een druk op de knop geeft je niet meer de mensen die je nodig hebt.

Mensen zitten al jaren op hetzelfde niveau, je wilt ze laten groeien of laten passen in een nieuwe omgeving. Ook daar zijn kansen voor, ga in overleg, er is meer mogelijk dan je denkt.

Heb je mensen die je wilt omscholen? Laat ze testen en kijk of je daar je nieuwe ICT-medewerkers uit kunt krijgen. Het is soms verrassend hoe blij en gemotiveerd mensen zijn die de opleiding afronden.

Je ziet capabele mensen maar ze hebben onvoldoende kennis? Bijvoorbeeld een goede schoolverlater of een UWV’er met de juiste potentie. Ga in overleg om te kijken of er een scholing mogelijk is. Dat kan vaak gericht op uw behoefte en de maakt optimaal gebruik van de achtergrond van de mensen.

Lees of download hier de volledige IT TrendAlert in PDF formaat

Voor meer informatie over deze of andere IT TrendAlerts kunt u contact opnemen met:

IT PerformanceHouse | Martin Greefhorst | info@itperformancehouse.nl | www.itperformancehouse.nl